Stowarzyszenie Prawa Zamówień Publicznych powołało Ekspercki Panel Zamawiających oraz Ekspercki Panel Wykonawców jako ciała pomocnicze, opiniodawcze i doradcze Stowarzyszenia, wspierające jego działalność. Mają one stanowić platformę umożliwiającą wymianę poglądów oraz prowadzenie wspólnych prac obejmujących realizację celów statutowych Stowarzyszenia.
Ponadto mają na celu umożliwienie włączenia się w prace Stowarzyszenia przedstawicieli zamawiających i wykonawców oraz skorzystanie z ich doświadczeń oraz obserwacji związanych ze stosowaniem prawa zamówień publicznych.

Członkiem - odpowiednio Eksperckiego Panelu Zamawiających albo Eksperckiego Panelu Wykonawców - może zostać osoba fizyczna, która ukończyła 30 lat, posiada wykształcenie wyższe, pełną zdolność o czynności prawnych, korzysta z pełni praw publicznych oraz posiada gruntowną oraz szeroką wiedzę teoretyczną i praktyczną z zakresu zamówień publicznych, niebędąca członkiem Stowarzyszenia, akceptująca wspieranie Stowarzyszenia w osiąganiu celów statutowych, która czynnie świadczy pomoc prawną lub doradztwo z zakresu prawa zamówień publicznych, odpowiednio w ramach struktury zamawiającego albo wykonawcy i na jego rzecz.

Udział w panelach eksperckich jest bezpłatny.

Serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane do zgłaszania chęci udziału w pracach paneli eksperckich na adres kontaktowy Stowarzyszenia.

Wyciąg z Uchwał Nr 6 oraz 7/2018 Zarządu Stowarzyszenia Prawa Zamówień Publicznych
Wniosek o przyjęcie w poczet członków Eksperckiego Panelu Zamawiających Stowarzyszenia Prawa Zamówień Publicznych
Wniosek o przyjęcie w poczet członków Eksperckiego Panelu Wykonawców Stowarzyszenia Prawa Zamówień Publicznych