30 września 2019 r. w Warszawie odbędzie się organizowana przez Stowarzyszenie Prawa Zamówień Publicznych konferencja pt. „Przesłanki wykluczenia – praktyka stosowania w krajach UE, EFTA i USA”.

Podczas konferencji zostanie zaprezentowany raport Stowarzyszenia przedstawiający polski system wykluczania wykonawców z postępowań o zamówienie publiczne w Polsce na tle systemów obowiązujących w innych krajach europejskich.

W programie znajdują się wykłady i dyskusje na temat m.in. różnorodnych systemów wykluczania wykonawców z postępowań o zamówienia publiczne, przesłanek wykluczenia i praktyce ich stosowania w świetle orzecznictwa sądowego i Krajowej Izby Odwoławczej oraz efektywności instytucji wykluczenia z udziału w zamówieniach publicznych.

W spotkaniu wezmą udział specjaliści i praktycy prawa zamówień publicznych (w tym przedstawiciele instytucji państwowych). W gronie prelegentów są też eksperci międzynarodowi: prof. Roberto Caranta (Uniwersytet w Turynie), prof. Christopher R. Yukins (Uniwersytet Jerzego Waszyngtona) oraz Collin David Swan (Urząd ds. Zawieszania i Wykluczania Wykonawców Banku Światowego).

Spotkanie odbędzie się na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, budynek Collegium Iuridicum II (ul. Lipowa 4, sala A.2) od godziny 9:30. Pełen program konferencji dostępny jest tu.

Konferencja odbędzie się w języku polskim i angielskim. Organizator zapewnia tłumaczenie symultaniczne.

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy wypełnić formularz zgłoszeniowy: https://forms.gle/AjPjZiNQ1ZPMtxyv5. Wstęp na konferencję jest nieodpłatny, z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc, udział w wydarzeniu jest możliwy po potwierdzeniu rejestracji przez organizatorów.

Rejestracja na wydarzenie jest otwarta do 25 września.

belka Li SPZP PL